O NAMA

GALENA LAB


Apotekarska ustanova Galena Lab nalazi se u Beogradu. U svom sastavu ima:

  • APOTEKE GALENA LAB, GALENA PARK I GALENA SPECIJA
  • LABORATORIJU ZA IZRADU MAGISTRALNIH LEKOVA
  • GALENSKU LABORATORIJU
  • KONTROLNU LABORATORIJU

Apoteka je osnovana 2000. godine kao porodičan posao bračnog para diplomiranih farmaceuta specijalista Nade i Sretena Cvetkovića. Sa manjim izmenama vizuelnog identiteta i naziva, apoteka na istoj lokaciji posluje do danas.

Vodeći računa o dobrobiti pacijenata, u apotekama apotekarske ustanove Galena lab se obavlja celokupna farmaceutska zdravstvena delatnost, a našim pacijentima pružamo čitav spektar usluga farmaceutske zdravstvene zaštite.

Apoteke posluju potpuno u skladu sa principima Dobre apotekarske prakse i u skladu sa svim važećim propisima koji definišu ovu oblast.

U laboratoriji za izradu magistralnih lekova vrši se izrada lekova prema receptu lekara različitih specijalnosti na ime određenog pacijenta, kao personalizovana terapija.

Galenska laboratorija je namenjena za izradu galenskih lekova, koji su prisutni u asortimanima apoteka širom Srbije i njen rad je organizovan u skladu sa principima Dobre proizvodne prakse i Dobre apotekarske prakse, shodno rešenju Ministarstva zdravlja od novembra 2020. godine.

U kontrolnoj laboratoriji se kontroliše kvalitet polaznih supstanci , materijala za pakovanje i izradjenih galenskih lekova u skladu sa propisima važećih farmakopeja, odobrenim analitičkim metodama, a u skladu sa principima Dobre laboratorijske prakse.

Zaposleni u apotekama i laboratorijama su magistri farmacije/diplomirani farmaceuti, farmaceuti specijalisti farmaceutske tehnologije, specijalisti ispitivanja i kontrole lekova, specijalisti farmaceutske zdravstvene zaštite, specijalisti farmakoterapije i farmaceutski tehničari.

U skladu sa tezom da savremena apotekarska usluga gradi most poverenja sa pacijentima samo ako se agresivni tržišni pristup zameni konceptom pružanja specifičnih usluga kroz ekspertska znanja i tehničku izvrsnost, nastavljamo sa promocijom i negom zdravlja korisnika naših usluga.

Koristimo kolačiće da bi Vam pružili najbolje moguće iskustvo na našoj web stranici i stvorili ciljano oglašavanje.

Prihvatite samo potrebne kolačiće. Pročitajte više o našoj upotrebi kolačića.