Članci i SavetiSlika članci
ALERGIJE

Alergijska reakcija je preterana, nespecifična reakcija organizma na neki stimulus ili supstancu. Supstance koje izazivaju alergijsku reakciju zovu se alergeni (polen trava i korova, lekovi, hrana, životinjska dlaka, prašina, grinje, toksini insekata i dr.). Na nastanak alergijskih bolesti utiču genetska predispozicija ...

Slika članci
WILSONOVA (VILSONOVA) BOLEST

Wilsonova bolest je nasledni, autozomno recesivni poremećaj metabolizma bakra koji dovodi do patološkog nakupljanja bakra u u mnogim organima i tkivima.

Slika članci
SISTEMSKI ERITEMSKI LUPUS (SLE)

Sistemski lupus je hronična, inflamatorna autoimuna bolest koja može zahvatiti kožu, zglobove, bubrege, pluća, hematopoezno tkivo i nervni sistem.

Slika članci
REUMATOIDNI ARTRITIS (RA)

Reumatoidni artritis je hronična upala zglobova, nepoznatog uzroka, promenjivog toka i trajanja.

Slika članci
KUĆNA APOTEKA

Svaka kuća bi trebalo da sadrži određene medikamente kao prvu pomoć kod različitih zdravstvenih problema, povreda, alergija, ujeda insekata…

Slika članci
HEMOROIDI

Hemoroidi predstavljaju proširenja venskih spletova u anorektalnoj regiji, tj. uvećane ili otekle vene u donjem delu rektuma. Nastaju usled povećanog pritiska i/ili slabljenja zidova vena.

Slika članci
ATLETSKO STOPALO (TINEA PEDIS)

Atletsko stopalo (Tinea pedis) je gljivična infekcija stopala i prstiju na nogama, često udružena sa gljivičnim infekcijama na noktima i rukama.

Koristimo kolačiće da bi Vam pružili najbolje moguće iskustvo na našoj web stranici i stvorili ciljano oglašavanje.

Prihvatite samo potrebne kolačiće. Pročitajte više o našoj upotrebi kolačića.